Tissoudali heeft geel over voor laatste saluut aan Rayan (5): 'Sliep heel slecht'

Tissoudali heeft geel over voor laatste saluut aan Rayan (5): 'Sliep heel slecht'

06-02-2022 17:35
34

Amsterdammer Tarik Tissoudali kroonde zich zondag tot de matchwinnaar bij KAA Gent-Club Brugge. Bij zijn doelpunt bracht hij een hommage aan het vijfjarige Marokkaanse jongetje Rayan, dat deze week overleed na een val in een diepe put.

De reddingsactie van Rayan was wereldnieuws en ook Tissoudali volgde de ontwikkelingen op de voet. "Ik ben er heel erg mee bezig geweest", reageerde de aanvaller na de Jupiler Pro Leaue-topper bij Eleven Sports. "Ik heb bijna continu live gevolgd wat er gebeurde en sliep heel slecht."

Hij wilde zondag dan ook indruk maken en scoren voor Rayan en had daar zelfs een gele kaart voor over. Bij zijn doelpunt trok hij zijn shirt uit en toonde hij een boodschap ter ere van het overleden jongetje, waarna hij in het boekje van arbiter Nicolas Laforge verdween. "Hij gaf me een volledige preek. Dan kan hij die kaart net zo goed niet geven, maar ik begrijp hem ook", aldus Tissoudali over zijn eerbetoon.

De Belgische topper was er sowieso eentje waarover nog lang nagesproken zal worden. Gent won met 1-2 bij regerend kampioen Club Brugge, dat de wedstrijd met zijn negenen beëindigde: diep in blessuretijd kregen Éder Balanta en Noa Lang allebei rood.