De jongens bij Ajax vragen het wel: heeft Louis van Gaal al gebeld?

"De jongens bij Ajax vragen het wel: heeft Louis van Gaal al gebeld?"

8 februari - 08:13
77

Remko Pasveer krijgt bij Ajax al vragen over het Nederlands elftal, maar is nog niet bezig met het WK. De 38-jarige doelman is vooral blij met zijn goede vorm en spreekt ook zijn dank uit aan twee ploeggenoten.

"Jurriën Timber en Lisandro Martinez zijn heel goed te coachen en reageren snel, waardoor het voor mij makkelijker wordt", zegt Pasveer in De Telegraaf. Het drietal deed extra vertrouwen op in het Champions League-duel met Borussia Dortmund door Erling Haaland van scoren af te houden. "Op Champions League-wedstrijden zit een bepaalde druk. Als ik dan belangrijk ben tegen de beste spits tegenover wie ik ooit heb gestaan, geeft dat vertrouwen."

"Tegen Haaland heb ik twee, drie goede reddingen gehad, waarbij die vlak voor de rust de meest cruciale was", vervolgt Pasveer. "Daardoor bleef het 2-0. De save in de tweede helft was de mooiste. Ik moet wel zeggen dat Timber en Martinez het geweldig oplosten. Zij waren de plaaggeesten van Haaland."

Door zijn goede prestaties rijst de vraag of Pasveer moet worden opgeroepen voor het WK. "De jongens vragen het hier wel: heeft Louis al gebeld? Maar ik moet je eerlijk zeggen dat ik helemaal niets verwacht, omdat ik van het moment geniet. Natuurlijk weet ik dat je in beeld kunt komen als je het – ook internationaal – goed doet bij een topclub als Ajax. Het gaat me nu voor de wind en dat wil ik graag zo houden. Natuurlijk zou het WK mooi zijn en je weet maar nooit, maar ik reken nergens op. Als het komt, is het een mooie bonus."

Na de Eredivisie-duels met PSV en Heracles Almelo staat Pasveer woensdag met Vitesse opnieuw tegen een voormalig werkgever. Ajax treft de Arnhemmers in de kwartfinale van de KNVB Beker.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s