Stekelenburg geeft update na operatie: 'Dat gaat ene dag beter dan andere'

Stekelenburg geeft update na operatie: 'Dat gaat ene dag beter dan andere'

08-02-2022 18:14 Laatste update: 18:53
16

Maarten Stekelenburg wist in oktober vorig jaar al dat zijn seizoen erop zat. De Ajax-sluitpost onderging een operatie aan zijn heup, om op die manier van zijn liesklachten af te komen. De revalidatie verloopt met vallen en opstaan, zo geeft Stekelenburg aan.

De Ajax-doelman kwam in de eerste wedstrijden van dit Eredivisie-seizoen nog in actie, maar het probleem aan zijn heup en lies speelde al voor dit seizoen op. "Ik kreeg in de voorbereiding wat last. Dat werd steeds erger, het kwam steeds vaker terug", vertelt Stekelenburg in gesprek met Ajax TV op ESPN. "Toen zijn we onderzoek gaan doen in het ziekenhuis en kwamen we erachter dat er heel veel stuk was in mijn heup. Doorgaan kon niet."

Al snel wist Stekelenburg dat het niet best was. "Dan krijg je een prognose: die was niet heel rooskleurig. De revalidatie is lang", vertelt de sluitpost, die dit seizoen niet meer in actie gaat komen. "De operatie is goed gegaan, ze hebben alles kunnen herstellen wat er stuk is gegaan in mijn heup. Dat is goed. Nu begint het lange proces van revalideren."

Ene dag beter dan andere
Vlak na zijn operatie boekte Stekelenburg al snel progressie, aan het begin van 2022 gaat het met vallen en opstaan. "De eerste weken ging het erg goed eigenlijk, ik herstelde erg snel. Nu kom je in het proces dat je vrijwel dagelijks oefeningen gaat doen. Dat gaat de ene dag beter dan de andere. Maar dat hoort bij de revalidatie", sluit hij af.

Stekelenburg keerde in de zomer van 2020 transfervrij terug naar Ajax, waar hij na de dopingschorsing van Andre Onana al snel onder de lat kwam te staan. Aan het begin van dit seizoen pikte hij zijn wedstrijden nog mee, waarna zijn blessure roet in het eten gooide. Inmiddels verdedigt Remko Pasveer het doel van de Amsterdammers.