'Keane wijst bijzondere aanbieding om trainer te worden af en blijft analist'

'Keane wijst bijzondere aanbieding om trainer te worden af en blijft analist'

10-02-2022 12:33
13

Roy Keane wordt niet de nieuwe manager van Sunderland. The Black Cats, die zijn afgezakt naar het derde niveau in Engeland, wilden graag stunten met de komst van de voormalig middenvelder.

Keane heeft echter aangegeven toch geen trek te hebben in een dienstverband in het Stadium of Light. Dat valt te lezen in The Athletic, dat uit de doeken doet hoe de huidige analist al drie keer op gesprek ging in het noordoosten van Engeland en dicht bij een nieuwe job als trainer leek te zijn. Uiteindelijk kreeg Keane een aanbieding, maar daar ging hij niet mee akkoord.

De Ier was tussen 2006 en 2008 al trainer bij Sunderland, maar stond al sinds 2011 niet meer op eigen benen. Een aanstelling in het Stadium of Light zou dus verrassend zijn geweest, zeker omdat Keane al jaren op de Engelse televisie als analist actief is en daar een veel gevraagde gast is. Het is niet duidelijk of de gewezen middenvelder dat liever blijft doen of dat er iets mis was met de aanbieding.

Sunderland moet dus doorschakelen en hoopt voor aanstaande zaterdag, wanneer het op bezoek gaat bij AFC Wimbledon in de League One, een nieuwe manager te hebben gevonden. Die moet de ploeg dan eindelijk naar promotie naar het Championship gaan leiden. Dat lukte de gevallen club, bekend van de serie 'Sunderland Till We Die', al drie seizoenen niet.