Droomdebuut blijft uit voor Bony: Go Ahead simpel naar halve finale KNVB Beker

10-02-2022 20:54 Laatste update: 20:56
55

Go Ahead Eagles heeft ten koste van NEC de halve finale van de KNVB Beker bereikt. De Deventenaren waren donderdag in De Goffert vooral een stuk efficiënter dan de thuisploeg: 0-2.

Bij NEC begon Wilfried Bony op de bank, nadat de Ivoriaan net op tijd zijn werkvergunning had binnen gekregen. Hij zag Go Ahead fel openen, maar de eerste grote kans was voor de Nijmegenaren. Ali Akman pikte de bal op na uitglijden van Go Ahead-verdediger Jay Idzes en stormde op het vijandelijke doel af. Na enig aarzelen legde hij af op Elayis Tavsan, die de bal niet langs doelman Andries Noppert kreeg.

Niet veel later ging de bal aan de andere kant op de stip. Iñigo Córdoba werd onnodig naar de grond getrokken door Souffian El Karouani, waarna Luuk Brouwers het buitenkansje benutte. Na 26 minuten kon NEC de schuld opnieuw bij zichzelf zoeken. Giannis Botos stond na een fraai passje van Córdoba wel heel vrij in het strafschopgebied en hij schoot de 0-2 binnen.

De Nijmegenaren ontsnapten voor rust zelfs aan de 0-3, toen Córdoba de bal op de paal schoot na geschutter van Iván Márquez en Danny Vukovic. Pas op slag van rust kreeg de matige thuisploeg de kans om iets terug te doen. Na een goede aanval schoot El Karouani echter tegen een ploeggenoot aan en even daarna viel de bal net niet goed voor Tavsan. Ook Édgar Barreto kreeg de bal niet in het doel.

In de tweede helft kwam NEC al snel weer goed weg. Ragnar Oratmangoen knalde de bal op de paal, waardoor de thuisploeg nog altijd een sprankje hoop mocht koesteren. Trainer Rogier Meijer zag zijn spelers echter vooral onder druk staan en een halfuur voor tijd bracht hij Bony dan ook voor Akman. Bijna beleefde de 33-jarige spits een droomdebuut. Hij haalde meteen uit in het strafschopgebied, maar Noppert bracht redding.

Bony was bedrijvig, maar een comeback van NEC bleef uit. Zes minuten voor tijd ging de Ivoriaan trekkenbenend van het veld. Zonder Bony viel het kwartje niet meer goed voor NEC, waardoor Go Ahead uiteindelijk eenvoudig de halve finale bereikte. Daarin wacht een treffen met Ajax of PSV.