Afzwaaiende Janssen kon terug naar ‘oude liefdes’: 'Ben in januari benaderd'

Afzwaaiende Janssen kon terug naar ‘oude liefdes’: 'Ben in januari benaderd'

10-02-2022 23:11
24

Willem Janssen stopt na dit seizoen als professioneel voetballer. De FC Utrecht-captain had echter meerdere mogelijkheden om bij een andere club aan de slag te gaan. VVV-Venlo en Roda JC belden afgelopen transferperiode nog voor de centrale verdediger.

Dat vertelt Janssen aan Voetbal International. Hij maakte woensdag bekend na dit seizoen te stoppen als professioneel voetballer. Vlak voor de winterstop verloor Janssen zijn basisplaats in de Domstad, waarna hij het besluit nam om er na dit seizoen een punt achter te zetten.

Wedden

Meer odds

"Ik ben in januari nog wel benaderd", vertelt Janssen aan VI. "Voor volgend seizoen, door twee verschillende clubs. Eén club per direct, die toch even polste hoe de situatie was, om daar op huurbasis het seizoen af te maken. Ik zei: ik ga er heel even over nadenken maar eigenlijk wist ik al direct dat dit hem niet ging worden. Het is Utrecht of niet."

In eerste instantie wilde Janssen niet vertellen om welke clubs het ging, maar uiteindelijk gaf hij toch toe. "Venlo heeft wel gebeld, ja. Roda heeft ook gebeld. Natuurlijk, daar heb ik een geweldige tijd gehad. Je verloochent niet waar je vandaan komt, maar wij voelen ons hier echt thuis", doelt Janssen op zijn tijd in Utrecht. "Ga je dat dan nog opgeven voor nog een jaar daar af te sluiten? Wat voegt het toe? Dat heb ik me afgevraagd. Vaak kan het ook alleen maar tegenvallen."

De kans dat hij na dit seizoen actief blijft bij Utrecht, is groot. In welke rol precies, durft Janssen nog niet te zeggen.