Mbappé redt PSG in absolute blessuretijd, Sevilla houdt de druk op Real Madrid

11-02-2022 23:01
7

Paris Saint-Germain heeft op het laatste moment de overwinning gepakt tegen Stade Rennes door een laat doelpunt van Kylian Mbappé. In Duitsland blijft RB Leipzig meedoen in de strijd om een Champions League-ticket, terwijl Sevilla de druk op Real Madrid houdt met een 2-0 overwinning op Elche.

Paris Saint-Germain - Stade Rennes 1-0
Het sterrenensemble van Mauricio Pochettino leek lang punten te laten liggen tegen Rennes, maar door een last minute doelpunt van Mbappé bleven de drie punten in Parijs. De Fransman dacht eerder in de tweede helft al de openingstreffer te maken, maar werd toen teruggefloten voor buitenspel. In de blessuretijd van de wedstrijd was het alsnog raak, waardoor PSG rustig af lijkt te stevenen op de Ligue 1-titel. De voorsprong op nummer twee Olympique Marseille bedraagt zestien punten.

Opvallend detail: het was het enige schot op doel van PSG in de hele wedstrijd, wanneer we de afgekeurde treffer niet meerekenen.

RB Leipzig - FC Köln 3-1
Drie belangrijke punten in de strijd om een Champions League-ticket voor RB Leipzig. In eigen stadion werd FC Köln met 3-1 verslagen. Christopher Nkunku brak de wedstrijd in de eerste helft open. Hij schoot een vrije trap op heerlijke wijze achter Köln-keeper Marvin Schwäbe.

Na rust besliste Leipzig de wedstrijd snel. Dani Olmo en Angeliño zorgden ervoor dat Leipzig de wedstrijd na ongeveer tien minuten spelen in de tweede helft onder controle had: 3-0. De thuisploeg speelde het duel vervolgens rustig uit. Köln kwam in de blessuretijd nog tot een eretreffer: Tim Lemperle maakte de 3-1.

Sevilla - Elche 2-0
Sevilla houdt de druk erop bij koploper Real Madrid in de Primera División. De mannen van trainer Julen Lopetegui wonnen vrijdagavond met 2-0 van Elche. De doelpunten vielen pas aan het einde van de wedstrijd. Alejandro 'Papu' Gómez maakte na 70 minuten de eerste treffer, Rafa Mir zorgde vijf minuten later voor de beslissing door de 2-0 tegen de touwen te werken.