Sporting beschuldigt FC Porto: 'portemonnee president gestolen door collega's'

Sporting beschuldigt FC Porto: 'portemonnee president gestolen door collega's'

12 February - 16:58
23

De Portugese topper tussen FC Porto en Sporting Portugal van vrijdagavond eindigde met een massale knokpartij, maar volgens de gasten zijn vertegenwoordigers van FC Porto nóg een stapje verder gegaan. Sporting-president Federico Varrandas is na afloop bestolen door zijn collega’s, meldt de regerend landskampioen in een opmerkelijk statement.

Na de 2-2 in het Estádio Do Dragão ontstond er nog een massaal opstootje, waarbij vier rode kaarten werden getrokken. Volgens Sporting kwam het daarna nog tot een confrontatie tussen Varrandas en FC Porto-trainer Sérgio Conceição, vicepresident Vítor Baía en persvoorlichter Rui Cerqueira. 'Dat drietal, omringd door beveiligers, wachtte Varrandas om, toen hij de bus in wilde stappen. Cerqueira deelde klappen uit, stal zijn portemonnee met daarin zijn mobiele telefoon, identiteitskaarten en credit cards en rende weg. Ondanks de aanwezigheid van de politie zijn deze nog niet teruggevonden', aldus Sporting.

Os Leões gaan aangifte doen en zeten in op een schorsing voor Conceição, Baía en Cerqueira. De vertegenwoordigers van FC Porto worden 'recidivisten' genoemd. 'Zij hebben een lange geschiedenis voor wat betreft het intimideren van journalisten, toeschouwers en tegenstanders. Dat is algemeen bekend', vervolgt Sporting, al is het niet duidelijk of men op het genoemde drietal of op FC Porto in het algemeen doelt.

De regerend landskampioen dreigt na het gelijkspel van vrijdagavond zijn titel aan FC Porto kwijt te raken. De nog ongeslagen ploeg van Conceição staat zes punten voor, met nog twaalf speelrondes voor de boeg.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s