Tiental van Atlético wint bizar spektakelstuk, Bosz doet goede zaken met Lyon

12-02-2022 23:01
13

Atlético Madrid en Getafe hebben elkaar met alle mogelijke middelen bestreden en uiteindelijk kwamen Los Rojiblancos als winnaar uit de strijd. Na negentig heftige minuten stond er een 4-3 op het scorebord van Wanda Metropolitano.

Atlético Madrid - Getafe 4-3
Wedstrijden van Atlético zijn over het algemeen niet zo doelpuntrijk, maar hoe anders was dat op zaterdagavond. Na 45 minuten voetballen in Wanda Metropolitano waren er al zes (!) goals gevallen en die werden eerlijk verdeeld. Na rust kreeg Felipe van Atlético echter de rode kaart en kon Getafe in overtal op jacht naar de zege. De goal viel echter aan de andere kant: in de negentigste minuut zorgde Mario Hermoso voor een explosie van vreugde in de Spaanse hoofdstad.

Olympique Lyonnais - OGC Nice 2-0
De formatie van Peter Bosz kende weinig moeite met het Nice van Justin Kluivert, die als enige Nederlander in de basis stond in het Groupama Stadium. Pablo Rosario mocht in de tweede helft nog invallen, maar toen stond het al 2-0 door goals van Moussa Dembélé en Karl Toko Ekambi. In die tussenstand kwam geen verandering meer en dus stijgen Bosz en de zijnen naar de zesde plaats in de Ligue 1. Nice blijft derde.