Helmond Sport zet trainer Boessen op non-actief en vindt opvolger bij partnerclub

Helmond Sport zet trainer Boessen op non-actief en vindt opvolger bij partnerclub

14 februari - 14:37
19

Helmond Sport heeft maandag hard ingegrepen. Trainer Wil Boessen is per direct ontheven van zijn taken en de Belgische partnerclub KV Mechelen zorgt voor de opvolging van de 57-jarige Limburger.

Boessen, voorheen werkzaam bij VVV-Venlo, Fortuna Sittard, TOP Oss en FC Den Bosch, meldde zich in 2019 op De Braak en werd in zijn eerste twee seizoenen twintigste en twaalfde met Helmond Sport. Na 25 wedstrijden in de huidige Keuken Kampioen Divisie-jaargang staat de club voorlaatste, met één punt voorsprong op Almere City.

De clubleiding heeft nu ingegrepen: ‘in overleg’ met Boessen en Frank van Kempen zijn beiden op non-actief gezet, heeft Helmond Sport bevestigd via de officiële kanalen. Sven Swinnen en Dylan Malicheff komen over vanuit Mechelen en nemen het stokje over.

Dat Helmond Sport Achter De Kazerne is uitgekomen, is geen toeval: de club heeft een samenwerkingsverband met KV Mechelen en huurt momenteel vijf spelers van De Kakkers, die al persoonlijk begeleid werden door Swinnen. Diens nieuwe assistent Malicheff was werkzaam bij het beloftenelftal van Malinwa.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s