Vitesse-uitblinker Bazoer gelinkt aan Atalanta: 'Als een prinsje behandeld'

Vitesse-uitblinker Bazoer gelinkt aan Atalanta: 'Als een prinsje behandeld'

17-02-2022 10:16 Laatste update: 10:25
26

Riechedly Bazoer moet na dit seizoen naar een club waar hij in dezelfde rol kan spelen als bij Vitesse. Dat stelt Marc van Hintum, technisch directeur van de Arnhemse club toen de libero in 2019 naar Arnhem kwam, tegenover Voetbal International.

"In Italië zijn er een paar clubs die het doen, zoals Atalanta Bergamo", wijst Van Hintum op het 3-4-3-systeem van Vitesse waarin Bazoer floreert. "En dan nog moet je afwachten hoe dat uitpakt", voegt hij er meteen aan toe. "Laten we eerlijk zijn, bij Vitesse is en wordt hij als een prinsje behandeld."

"De positie is bij wijze van spreken voor hem gecreëerd, hij mag het invullen zoals hij wil. Dat doet hij goed. Daar verdient hij de credits voor, maar dat gaat nergens anders gebeuren. Als hij naar een buitenlandse club gaat, komt hij in een selectie van veertig man. Dan gaat het heel anders."

Van Hintum vindt het verbazingwekkend dat Bazoer niet al is verkocht door Vitesse. De verdediger annex middenvelder heeft een aflopend contract en in de winter waren Feyenoord, PSV, Benfica en Sporting Portugal voor hem in de markt.

Nu lonkt de stap naar het buitenland. "Hij is er al geweest (VfL Wolfsburg en FC Porto, red.), dat was geen succes. Hij is nu volwassener en gegroeid, maar hij moet echt in een driemansverdediging spelen. Als middenvelder blijven de twijfels wat mij betreft. Als 10, als 6 en als 8 is het niet voldoende in het huidige Europese topvoetbal."