Maandenlange Ajax-afwezigheid na 'rare blessure': 'Normaal is er contact'

Maandenlange Ajax-afwezigheid na 'rare blessure': 'Normaal is er contact'

18 februari - 20:28
41

Maandenlang stond Mohammed Kudus langs de kant met een blessure. De Ajax-middenvelder is inmiddels weer fit en kan niet wachten om weer op het veld te staan bij het eerste elftal van de Amsterdammers.

"Ik heb 45 minuten gespeeld met Jong Ajax, daarna 60 minuten. En ik heb weer wat minuten gespeeld bij het eerste elftal", begint Kudus in gesprek met Ajax TV. "Ik voel me weer helemaal goed, ik kan alles en hopelijk kan ik dit nu uitbreiden. Het was goed om de bal weer te voelen en om ervan te genieten."

Kudus kende een prima start bij Ajax, maar lag er vervolgens meerdere keren uit vanwege blessureleed. Vorig jaar oktober raakte hij bij het nationale elftal van Ghana geblesseerd aan zijn ribben. "Het was een rare blessure, want normaal gesproken heb je bij een ribblessure contact met je tegenstander. Ik was opnieuw teleurgesteld, maar het gebeurde nou eenmaal en het belangrijkste was hoe mijn revalidatie eruit zou gaan zien. En om me daar mentaal op voor te bereiden."

Inmiddels voelt Kudus zich weer top, al heeft hij zijn verwachtingen wat bijgesteld. Ajax draait prima en de middenvelder weet dat het lastig wordt een basisplaats te bemachtigen. "Het verleden moet ik nu achter me laten. Daar probeer ik niet meer aan te denken. Tot het einde van het seizoen hoop ik fit te blijven en elke kans te pakken die zich voordoet", sluit Kudus af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!