De Ligt-goal niet voldoende, Juve op werklust afgetroefd door Torino in stadsderby

18-02-2022 22:38
45

Juventus heeft niet genoeg gehad aan een doelpunt van Matthijs de Ligt in de stadsderby tegen Torino. De Nederlander kopte zijn ploeg in de eerste helft op voorsprong, maar zag hoe Torino op vechtlust veel duels won en in de tweede helft verdiend op gelijke hoogte kwam via Andrea Belotti.

Dat er vrijdagavond een derby op het spel stond, was vooral te zien aan het spel van Torino. De ploeg van trainer Ivan Juric speelde fel en wist Juventus vooral op werklust in veel duels af te troeven. Het was echter de thuisploeg die in de eerste helft de voorsprong wist te pakken. Matthijs de Ligt torende boven alles en iedereen uit en kopte de bal achter Torino-keeper Vanja Milinkovic-Savic.

Ondanks het doelpunt van De Ligt haalde De Oude Dame eigenlijk geen moment een goed niveau. Torino zat er in bijna alle duels bovenop en kreeg in de tweede helft uiteindelijk loon naar werken. Belotti stond helemaal vrij in het strafschopgebied van Juventus en tikte de bal achter Wojciech Szczesny voor de 1-1.

Torino rook na de gelijkmaker bloed en besloot op zoek te gaan naar nog een treffer, maar die wilde niet meer vallen. Pas met het laatste fluitsignaal in zicht besloot Juventus op zoek te gaan naar de winnende, maar het wist eigenlijk geen moment een vuist te maken.

Door het puntenverlies begint het er steeds somberder uit te zien voor Juventus in de strijd om de Serie A-titel. De ploeg van trainer Massimiliano Allegri staat vierde, met een achterstand van acht punten op koploper AC Milan (dat één wedstrijd minder gespeeld heeft). Nummer twee Internazionale staat zeven punten los van Juventus en heeft zelfs nog twee wedstrijden in te halen.