Weer domper voor AS Roma, Mourinho naar de tribune gestuurd

19-02-2022 20:14 Laatste update: 20:15
15

AS Roma heeft een 0-2 achterstand goedgemaakt tegen Hellas Verona, maar na afloop gaat het vooral over manager José Mourinho. De Portugees is met een rode kaart naar de tribune gestuurd.

AS Roma - Hellas Verona 2-2
Het loopt nog niet soepel tussen Roma en Mourinho. Ook tegen Hellas leek het volledig in de soep te lopen. Antonin Barak opende na vijf minuten de score, die werd verdubbeld door Adrien Tameze. Daardoor leek Roma opnieuw een dramatische avond te beleven. De supporters begonnen zich zelfs tegen de eigen ploeg te keren.

De achterstand werd in de tweede helft gerepareerd door goals van jongelingen Edoardo Bove en Cristian Volpato, daarna was het Mourinho dat de aandacht opeiste. De trainer van Roma deed bij de vierde official regelmatig zijn beklag over de beslissingen van de scheidsrechter, waarna hij naar de tribune werd gestuurd.

West Ham United - Newcastle United 1-1
Newcastle United begint steeds beter te draaien in de Premier League. Ook tegen West Ham United verloor de ploeg van manager Eddie Howe niet, waardoor het nog steeds ongeslagen is in 2022. In Spanje had Arnaut Danjuma met drie doelpunten een grote rol in de 1-4 overwinning van Villarreal op bezoek bij Granada.

West Ham had zaterdagmiddag een overwinning nodig tegen laagvlieger Newcastle om in de race te blijven voor een Champions League-ticket. Het voetbal leek in de eerste helft echter niet op het spel dat een Champions League-kandidaat uit de Premier League op de mat hoort te leggen. Ietwat gelukkig pakte West Ham wel de voorsprong uit een standaardsituatie. Craig Dawson kopte een perfecte vrije trap van Aaron Cresswell achter Martin Dúbravka.

Nog voor rust kwam Newcastle echter weer op gelijke hoogte. Joe Willock zette de 1-1 op het scorebord. In de tweede helft gingen beide ploegen er harder in en scheidsrechter Chris Kavanagh had zijn handen vol. Zo zaagde Dan Burn diep in blessuretijd Jarrod Bowen nog doormidden bij de zijlijn: geel. Doelpunten zagen we niet meer in Londen.

Granada - Villarreal 1-4
Drie doelpunten van Arnaut Danjuma hebben Villarreal langs Granada geholpen in de Primera División. De ploeg mag daardoor stiekem blijven hopen op een Champions League-ticket. Danjuma brak de wedstrijd na 35 minuten open vanaf de penaltystip en vier minuten later zorgde hij voor de 0-2.

In de tweede helft werd het weer even spannend, toen de bal nogmaals op de stip ging. Luis Milla zette de 1-2 op het scorebord, maar het werd uiteindelijk de middag van Danjuma. De Nederlander besliste het duel tien minuten voor tijd, door (wederom vanaf de penaltystip) te scoren. Het is de eerste hattrick van een Nederlander in de Primera División sinds Rafael van der Vaart, die dat namens Real Madrid deed tegen Sporting Gijón in september 2008.

Uiteindelijk werd het nog 1-4 voor Villarreal na een doelpunt van Moi Gómez.

Wolfsburg-Hoffenheim 1-2
Na twee zeges op rij weet Wolfsburg weer wat verliezen is. Jonas Wind, de opvolger van Wout Weghorst in de punt van de aanval bij Die Wölfe, zette zijn ploeg nog wel op voorsprong, maar na rust kwam Hoffenheim langszij. Jacob Bruun Larsen en Andrej Kramaric waren trefzeker voor de nummer vijf van de Bundesliga.

Stuttgart-VfL Bochum 1-1
Waar VfL Bochum vorige week wist te stunten tegen Bayern München (4-2), lukt het de club niet om die overwinning een goed vervolg te geven. Bochum, met Jürgen Locadia in de spits, kon geen vuist maken tegen Stuttgart. Armel Bella-Kotchap was de schlemiel bij de bezoekers. Hij zorgde met een eigen doelpunt voor de achterstand van zijn ploeg. Diep in de blessuretijd maakte Bochum via de penaltystip gelijk.

Overige Bundesliga-uitslagen
Augsburg-SC Freiburg 1-2

Arminia Bielefeld-Union Berlin 1-0

RC Lens-Olympique Lyon 1-1
Peter Bosz heeft met Olympique Lyon gelijkgespeeld tegen RC Lens. L'OL was de bovenliggende partij, al waren grote kansen schaars. Nadat Lens binnen het kwartier op voorsprong kwam, moest Lyon in de achtervolging. Dat resulteerde vlak voor rust in de gelijkmaker van Tino Kadewere. Verder dan dat kwam de ploeg van Bosz niet, waardoor de kans op een rechtstreeks Champions League-ticket slinkt.