Boadu emotioneel: 'Ik was blij dat de fans me zo waarderen, ik hou van deze club'

Boadu emotioneel: 'Ik was blij dat de fans me zo waarderen, ik hou van deze club'

20 februari - 08:19
15

Myron Boadu nam zaterdag voor een gevuld AFAS Stadion afscheid van het publiek van AZ. De AS Monaco-spits koestert warme herinneringen aan zijn tijd in Alkmaar en verwacht te slagen in Frankrijk.

Afgelopen zomer verkaste de 21-jarige aanvaller voor zeventien miljoen euro naar de Monegasken. Momenteel staat hij nog aan de kant met een blessure. "Als ik iets langer moet wachten, is het oké en maakt mij dat niet uit.", vertelt hij aan ESPN. Verzekerd van een basisplaats in het prinsendom onder de inmiddels ontslagen Niko Kovac was Boadu niet. Hij hoopt meer aan spelen te komen nu Philippe Clement is aangesteld als coach.

Spijt van zijn overstap naar Frankrijk heeft de jongeling allerminst. "Dit is voor mij gewoon heel leerzaam. Ik moet keihard werken om te laten zien hoe goed ik ben en hoeveel goals ik kan maken", toont Boadu zich strijdbaar. "Er wordt een hele andere tactiek gespeeld dan ik bij AZ gewend was, maar ik moet niet op zoek naar excuses."

Boadu geeft aan het weer in zijn vaderland zo nu en dan te missen. "Aan de ene kant mis ik het koude Nederland wel. Soms is het in Frankrijk te warm om echt goed te trainen. Soms mis je de frisheid, de kou. Ik heb een leerzaam half jaar achter de rug. Ik had verwacht dat het makkelijker zou gaan dan het is gegaan."

Over de weersomstandigheden bij zijn afscheid hoor je Boadu dus niet klagen. "Het boeit me niet of het regent of de zon schijnt. Ik hou van deze club en ik blijf van deze club houden. Ik was blij dat de fans me zo waardeerden. Het is iets waar ik trots op kan zijn. Ik ben blij dat ik zo afscheid heb kunnen nemen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie