Flemming: 'Feyenoord en AZ schrikken als ze vraagprijs Fortuna zouden horen'

Flemming: 'Feyenoord en AZ schrikken als ze vraagprijs Fortuna zouden horen'

20-02-2022 11:35
71

Zian Flemming hoopt aankomende zomer een transfer te maken. Fortuna Sittard vroeg in de zomer- en winterperiode een transfersom die voor geïnteresseerde clubs te gortig was. Huddersfield Town, Millwall en Nottingham Forest waren in Flemming geïnteresseerd.

Fortuna vroeg afgelopen zomer vier miljoen euro voor Flemming, nu is dat drie miljoen. "Afgelopen zomer baalde ik heel erg", geeft Flemming toe bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN. "Na het einde van het seizoen dachten ook mijn medespelers dat ik weg zou gaan, de vraag was alleen waarheen. Dat ging uiteindelijk niet door. In de winter rekende ik nergens op, maar kwamen er weer twee clubs (Millwall en Huddersfield, red.). Toen hield ik het wat meer op afstand, ook dat is niet doorgegaan. Ze waren allebei concreet. Dat Fortuna me in de winter niet verkocht heeft snap ik wel. We stonden zeventiende en er was nog geen vervanger, maar afgelopen zomer was ik wel teleurgesteld."

Flemming zou bij een subtopper in de Eredivisie ook zijn mannetje staan, zo wordt bij ESPN gesuggereerd. Hij krijgt de vraag of hij zichzelf bij Feyenoord en AZ ziet spelen. "Als ik Feyenoord en AZ zie waar De Wit en Til staan, dan is dat prijsschieten gezien alle aanvallen en kansen die je krijgt. Die manier van spelen ligt mij wel. Ik denk dat ik het wel zou kunnen. Als Fortuna een bedrag vraagt dat in Nederland niet betaald kan worden, schrikken Feyenoord en AZ zich ook rot en hangen ze op. Fortuna heeft beloofd dat ze komende zomer mee gaan werken."

Mario Been is enthousiast over Flemming en denkt dat de clubs in Nederland 'liggen te slapen'. "Je moet het talent van Zian Flemming erkennen." Henk Fraser vindt het niet gek dat Fortuna zoveel vraagt. "Als je naar een Nederlandse speler kijkt, vind ik het niet overdreven."