'Benfica meldt verplichte koopoptie op Vinícius, PSV schetst andere situatie'

'Benfica meldt verplichte koopoptie op Vinícius, PSV schetst andere situatie'

22-02-2022 12:10
140

PSV heeft 2,5 miljoen euro betaald om Carlos Vinícius voor twee seizoenen te huren. Dat meldt het Eindhovens Dagblad op basis van de jaarverslagen van Benfica, de club waar de spits van wordt gehuurd. De Portugezen hebben in datzelfde verslag opgenomen dat het om een huur met verplichte koopoptie gaat.

Dat is echter niet het geval. Er gelden voorwaarden voor die koopoptie en die hoeven niet per se gebruikt te worden door PSV, zo schrijft het ED. Daardoor gaat de club er van uit dat de optie niet verplicht is. Dat dat wel als zodanig in het jaarverslag van Benfica is opgenomen, vinden de Eindhovenaren geen enkel probleem.

De optie die dus mogelijk gelicht kan worden door PSV, betreft het betalen van tien miljoen euro voor vijftig procent van de transferrechten van Vinícius. Dat zal naar alle waarschijnlijkheid niet gaan gebeuren. Het aantal wedstrijden dat de Braziliaanse spits speelt in het Eindhovense shirt, speelt geen enkele rol in deze situatie.

Omdat Vinícius voor twee seizoenen wordt gehuurd, keert hij pas in de zomer van 2023 terug naar Portugal. Die overeenkomst kan door Benfica niet eerder verbroken worden, maar door PSV wel. Dat gaat dan wel in overleg met O Glorioso.