'Anderlecht twijfelt nog over een langer verblijf van Ajax-huurling Magallan''

'Anderlecht twijfelt nog over een langer verblijf van Ajax-huurling Magallan''

24-02-2022 09:43
12

RSC Anderlecht huurt Lisandro Magallán dit seizoen van Ajax, maar het is nog de vraag waar de Argentijn na de zomer zal spelen. Volgens La Dernière Heure overweegt de Belgische topclub om Magallán aan boord te houden. Een snel besluit lijkt evenwel uitgesloten. 

Anderlecht trok in de zomer met Wesley Hoedt (27) en Magallán (28) ervaring voor de achterhoede aan. Hoedt veroverde meteen een basisplaats, terwijl Magallán zich in de ploeg speelde na de blessure van Hannes Delcroix en hij vervolgens de concurrentiestrijd won van de inmiddels vertrokken Taylor Harwood-Bellis.

De Argentijnse mandekker is zijn basisplaats bij Anderlecht ondertussen echter weer kwijtgeraakt. Dat heeft alles te maken met de ontwikkeling van Zeno Debast. Het achttienjarige jeugdproduct stond in de laatste drie competitieduels in de basis en lijkt in Brussel een mooie toekomst te hebben. Magallán is voorlopig het slachtoffer. Toch is zijn rol bij Paars-Wit mogelijk nog niet uitgespeeld, benadrukt de Waalse krant.

Anderlecht speelt namelijk met het idee om Magallán langer aan zich te binden. De clubleiding neemt waarschijnlijk aan het einde van het seizoen een beslissing. De kans dat Ajax hem nog een jaar wil verhuren, lijkt klein. De verdediger heeft namelijk nog een contract tot medio 2023 in de Johan Cruijff Arena, waardoor de Amsterdammers hem na dit seizoen moeten verkopen als ze nog wat aan hem willen verdienen.

Ajax betaalde begin 2019 negen miljoen euro voor Magallán, maar hij wist nooit indruk te maken bij de Nederlandse kampioen. Bij Anderlecht stond Magallán dit seizoen twaalf keer in de basis in de Jupiler Pro League. Met de Argentijn in de basis verloor Anderlecht slechts twee keer.