Felle kritiek op United: 'Van de Beek staat symbool voor beleid van Man United'

Felle kritiek op United: 'Van de Beek staat symbool voor beleid van Man United'

26 februari - 09:48
25

René Meulensteen, voormalig assistent van Sir Alex Ferguson bij Manchester United, heeft geen goed woord over voor het beleid van The Mancunians de afgelopen jaren. Meulensteen haalt daarbij Donny van de Beek als voorbeeld aan.

De Nederlander werd naar United gehaald, terwijl de club daarvoor al Bruno Fernandes binnenhaalde. "Van de Beek staat symbool voor het beleid van de laatste jaren; gewoon een heel goede speler, maar de club had Bruno Fernandes al gehaald. Die op dezelfde positie speelt, in dezelfde ruimtes komt, dezelfde oplossingen zoekt", aldus Meulensteen in gesprek met Voetbal International. "Donny gaat Fernandes niet eruit spelen, dus waarom háál je hem?"

Op zakelijk vlak doet United het nog steeds goed, maar op het veld gaat het steeds minder. "De club is nog steeds een geoliede commerciële machine", vervolgt Meulensteen. "Maar onder David Moyes, Louis van Gaal, José Mourinho en Ole Gunnar Solskjaer lieten de prestaties en de manier van spelen veel te wensen over. En nu weer, onder Ralf Rangnick. Directeur Ed Woodward is net weg, hij heeft vanaf 2013 iets van 900 miljoen pond gespendeerd aan trainers en spelers. En nóg kun je vraagtekens zetten bij vier of vijf posities in het elftal."

Manchester United komt zaterdag weer in actie. Om 16.00 uur wordt er op Old Trafford afgetrapt tegen Watford.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!