Spurs klaart klus tegen Leeds voor rust, fraai record voor tandem Kane en Son

Spurs klaart klus tegen Leeds voor rust, fraai record voor tandem Kane en Son

26-02-2022 15:19
7

Tottenham Hotspur heeft zaterdagmiddag overtuigend gewonnen van Leeds United. De ploeg van Antonio Conte schoot uit de startblokken en nam binnen het halfuur al ruim afstand. De zege kwam in het restant van het duel niet meer in gevaar: 0-4.

Na tien minuten opende rechtervleugelverdediger Matt Doherty de score. Zijn kompaan die de linkerflank bestreek, Ryan Sessegnon, werd door Harry Winks weggestuurd en gaf een voorzet op maat, waar Doherty enkel nog tegenaan hoefde te lopen. Vijf minuten later dribbelde de winterse aanwinst Dejan Kulusevski door de Leeds-defensie en drukte hij in de korte hoek af: 0-2. 

Even later was het de beurt aan Harry Kane om de marge op drie te zetten. Daarmee was de hoop van de ploeg van Marcelo Bielsa geslecht. In de tweede helft kreeg Leeds voldoende mogelijkheden op de aansluitingstreffer, maar Hugo Lloris was telkens een sta-in-de-weg. In de slotfase tekende Heung-min Son na een splijtende pass van Kane voor de vierde en laatste Spurs-treffer. Het was een treffer met een extra sausje, aangezien Kane en Son door de goal Frank Lampard en Didier Drogba voorbij zijn als het gaat om het meest productieve duo in de Premier League.

Steven Bergwijn begon op de bank en werd een kwartier voor tijd ingebracht door Conte. De Nederlander kon zijn stempel niet drukken in zijn korte invalbeurt. Door de zege klimt Tottenham naar de zevende plaats op de ranglijst. Het doel van Spurs was bij de aanstelling van Conte om bij de top-vier te eindigen, liet de Italiaanse manager onlangs vallen. Het gat met nummer vier Manchester United bedraagt vier punten.