Slot duidelijk: 'Lastig om spelers te passeren, maar hij heeft niet goed gespeeld'

Slot duidelijk: 'Lastig om spelers te passeren, maar hij heeft niet goed gespeeld'

27-02-2022 12:04 Laatste update: 12:20
36

De beslissing om Alireza Jahanbakhsh te passeren voor de wedstrijd tegen AZ, was een moeilijke voor Feyenoord-trainer Arne Slot en zijn technische staf. De vleugelaanvaller speelt de laatste tijd niet goed genoeg volgens Slot, die Jens Toornstra opstelt als rechtsbuiten.

Slot heeft de nodige wijzigingen doorgevoerd aan zijn opstelling ten opzichte van de vorige wedstrijd. Zo ontbreken Jahanbakhsh en Fredrik Aursnes. "Aursnes is geschorst, daarvoor hebben we Hendrix opgesteld", begint Slot voor de camera van ESPN. "Toornstra is een combinatie van factoren. Hij vult die positie anders in dan Ali, dat is één. Tweede is dat Jens het de laatste weken tijdens de trainingen en oefenwedstrijden heel goed doet. Ook dat is niets nieuws, je weet wat je aan Jens hebt."

De beslissing om Jahanbakhsh te passeren, was geen gemakkelijke voor Slot. "Ali, los van het feit dat hij wel rendement heeft gehad de laatste weken... Naar mijn beleving heeft hij gewoon niet goed gespeeld, veel balverlies. Dit is nou net geen wedstrijd waarin we ons veel balverlies kunnen veroorloven. Het is altijd lastig om spelers te passeren. Helemaal bij Alireza, die hier (in Alkmaar, red.) zo'n mooie tijd gehad heeft."

De wedstrijd tussen AZ en Feyenoord start om 12.15 uur in Alkmaar.