Martina dankt Koeman: 'Hij zei: geen zorgen, volgend jaar zit je hier'

Martina dankt Koeman: 'Hij zei: geen zorgen, volgend jaar zit je hier'

28-02-2022 11:57
8

Go Ahead Eagles-verdediger Cuco Martina is er nog steeds trots op dat hij onder contract heeft gestaan bij Everton. Dat heeft de international van Curaçao te danken aan Ronald Koeman, die hem eerder al naar Southampton had gehaald.

Koeman verruilde The Saints in 2016 voor Everton, Martina volgde één jaar later, nadat hij bij Southampton steeds minder aan spelen toe was gekomen. "Ik ging van somebody naar nobody, maar ik bleef erin geloven en ik bleef hard werken. En Ronald Koeman zei: geen zorgen, volgend jaar zit je hier", wordt Martina geciteerd door The Liverpool Echo. Dat gebeurde ook, tot opluchting van de nu 32-jarige verdediger. "Ik hield er nog steeds rekening mee dat Everton niet terug zou keren, want er kan zoveel veranderen in één jaar tijd. Ik bleef spelen en trainen, terwijl ik dacht: niet geblesseerd raken!"

Wat voor grote club Everton is, merkte Martina al in zijn FC Twente-tijd. Toenmalig ploeggenoot Leroy Fer was dichtbij een transfer naar The Toffees, maar die overstap ketste af. "Hij kwam terug en zei: wat een geweldige club. Hij zat echt stuk nadat het niet gelukt was. En toen ging ik er spelen. Stel je voor, Cuco Martina bij Everton. Wow, het was een droom."