'In Eredivisie kon het op 70%, hier bijna iedere week met blessure van het veld'

'In Eredivisie kon het op 70%, hier bijna iedere week met blessure van het veld'

28 februari - 23:15
38

Matthijs de Ligt heeft de overstap van Ajax en Juventus wat onderschat, geeft hij eerlijk toe. De Ligt speelde met Ajax topduels in de Champions League, maar niet iedere week, terwijl hij in Italië wel wekelijks tot het gaatje gaat.

"Je hebt in de Champions League al een bepaald niveau laten zien, dus iedereen verwacht dat je dat elke week kunt laten zien. Dat is het grootste verschil", zegt De Ligt bij Rondo. "In de Eredivisie heb je wedstrijden die je op zeventig procent kunt spelen. Hier ga je bijna iedere wedstrijd met een blessure het veld af omdat je volle bak bent gegaan."

De Ligt is bezig aan zijn derde seizoen bij Juventus. Het gaat hem steeds beter af in Italië. "Ik merk dat de club mij de verantwoordelijkheid steeds meer geeft. Dat komt ook door de blessures van Chiellini en Bonucci. Daardoor komt er nog meer druk op mijn schouders. Dat vind ik erg fijn. Het is iets wat in je derde jaar meer moet en kan. Daar ben ik ook zeker mee bezig."

Zaakwaarnemer Mino Raiola verklaarde onlangs dat De Ligt wellicht toe is aan een nieuwe stap. "Ik heb het naar mijn zin en leer iedere week weer wat meer. Wat Mino in de winter zei is alweer drie maanden geleden. Er kan zoveel veranderen in drie maanden, op dit moment focus ik me volledig op dit seizoen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!