Bizarre dagen voor Faye (ex-Vitesse en -Sparta): 'Tanks kwamen ons tegemoet'

Bizarre dagen voor Faye (ex-Vitesse en -Sparta): 'Tanks kwamen ons tegemoet'

1 maart - 11:32
24

Lassana Faye heeft bizarre dagen achter de rug. De 23-jarige linksback, die eerder uitkwam voor Vitesse, Sparta en ADO Den Haag, is terug in Nederland, nadat hij halsoverkop Oekraïne moest verlaten. Bij ESPN doet hij zijn verhaal.

Faye tekende eind januari bij Rukh Lviv, in het westen van Oekraïne. Zonder zijn officiële debuut te hebben gemaakt voor zijn nieuwe club, is hij weer terug in Nederland. Hij werd donderdagochtend opgeschrikt door de Russische invasie, pakte zijn spullen en verliet Oekraïne.

"Jullie moeten richting Polen en vanaf Polen naar huis toe", kreeg Faye te horen van zijn club. Het werd een bizarre reis. "Alle auto's gingen de ene kant op en de tanks reden in tegengestelde richting. Dan weet je wel hoe laat het is. Iedereen was in paniek. Wij waren moe. Het duurde een uurtje tot we bij de grens waren, maar vervolgens duurde het nog eens tien uur voordat we de grens konden passeren."

De konvooi met legervoertuigen maakte indruk op Faye en zijn teamgenoten. "We keken elkaar aan en toen dachten we: dit is serieus. De spanningen waren er al, maar het is 2022, je verwacht niet dat er een oorlog uitbreekt."

Door de oorlog in Oekraïne staat ook de carrière van Faye on hold. "Rukh Lviv was een mooie stap, ik was gebrand en de competitie zou vandaag beginnen, maar als er een oorlog uitbreekt dan komt voetbal op de laatste plek. Ik hoop dat de vrede snel terugkeert in het land en dat de mensen weer kunnen gaan werken aan herstel."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s