Stuntploeg Middlesbrough smijt na Manchester United ook Spurs uit FA Cup

Stuntploeg Middlesbrough smijt na Manchester United ook Spurs uit FA Cup

01-03-2022 23:25 Laatste update: 23:24
34

Middlesbrough blijft verbazen in de FA Cup. De nummer acht van het Championship schakelde in de vorige ronde Manchester United uit en heeft dinsdagavond ook Tottenham Hotspur uit het toernooi geknikkerd: Josh Coburn werd in de verlenging de held van de avond in het Riverside Stadium.

Middlesbrough-Tottenham Hotspur 1-0 na verlenging
Spurs speelde met zijn sterkste opstelling, maar bakte er niet veel van in Middlesbrough. Pas aan het einde van de reguliere speeltijd moesten Nederlander Anferne Dijksteel en zijn ploeggenoten zich schrap zetten, maar een verlenging bleek ook na de entree van Steven Bergwijn onafwendbaar. Waar Middlesbrough tegen Manchester United na strafschoppen won, sloeg men ditmaal een kwartiertje eerder toe.

Beide teams kregen hun kansen in de gelijk opgaande verlenging, maar het dubbeltje viel dus de kant van de thuisploeg op. De ingevallen Coburn werd subtiel vrijgespeeld door Matt Crooks en knalde de bal voorbij Hugo Lloris: 1-0. Eric Dier leek alsnog voor een penaltyreeks te gaan zorgen en Coburn was na een counter dichtbij zijn tweede, maar de afgang van Spurs was na honderdtwintig minuten voetbal een feit.

Peterborough-Manchester City 0-2
De Oekraïense gelegenheidsaanvoerder Oleksandr Zinchenko droeg bij de opkomst de vlag van zijn land, waarna Manchester City een uur lang zocht naar een bres in de muur die Peterborough optrok. Dankzij Riyad Mahrez werd de ban alsnog gebroken: de Algerijn trok vanaf rechts naar binnen en verraste doelman Steven Benda met een verdekt schot in de verre hoek. Niet lang daarna beslisten de gasten het duel met hét hoogtepunt van de wedstrijd. Phil Foden legde halverwege het veld al zijn gevoel in een lange pass, die in één keer gecontroleerd werd door Jack Grealish: 0-2.

Overige uitslagen
Crystal-Palace Stoke City 2-1
Burnley-Leicester City 0-2 (Premier League)