Ten Hag: 'Altijd wel goede gesprekken gehad met Andre, ik zie nog dezelfde jongen'

Ten Hag: 'Altijd wel goede gesprekken gehad met Andre, ik zie nog dezelfde jongen'

03-03-2022 08:10
35

Andre Onana is aan zijn laatste maanden bij Ajax bezig, maar keert door een samenloop van omstandigheden toch nog terug onder de Amsterdamse lat. Ajax-trainer Erik ten Hag stelt echter dat de band met Onana altijd intact is gebleven, ondanks zijn dopingschorsing en de stukgelopen contractonderhandelingen.

De doelman uit Kameroen kreeg in februari 2021 te horen dat hij geschorst werd en dat hij zich ook niet meer op de club mocht melden. "In de tijd waarin hij was geschorst mocht Andre ook niet op de club zijn. Dat konden wij oplossen doordat hij in het buitenland is gaan trainen. In die tijd hebben we frequent contact onderhouden en de band warm gehouden", wordt Ten Hag geciteerd door Voetbal International.

Onana trainde in Salou voor zichzelf en mocht in september weer trainingsuren bij zijn club maken: dat deed hij in eerste instantie bij Jong Ajax, volgens Ten Hag een 'bewuste' keuze. "Hij had natuurlijk lange tijd niet in groepsverband getraind, dus wij wilden hem daar in alle rust laten wennen. Daarbij kwam natuurlijk ook het issue van zijn aflopende contract." Daarna viel Maarten Stekelenburg weg met een langdurige blessure en maakte Onana in november zijn rentree in de wedstrijdselectie. "Door de blessure van Maarten moesten we schakelen en hebben we gehandeld in ons belang en hem weer bij de eerste selectie gehaald. Hij was daar heel blij mee, en wij waren daar ook heel blij mee."

De uitblinkende Remko Pasveer bleef echter de eerste keeper, totdat de 38-jarige Tukker én stand-in Jay Gorter ook afhaakten. "Ik heb altijd wel goede gesprekken kunnen voeren met Andre. Maar sinds hij weer bij de eerste selectie zit, heb je natuurlijk meer en intensiever contact", aldus Ten Hag. "Uiteindelijk zie ik nog steeds dezelfde jongen. Hij wil het liefst op het veld staan, hij wil zo graag spelen. Hij heeft die wedstrijden, met die spanningen erbij, zo gemist. De uitdagingen van de wedstrijden. Ik denk dat hij op dit moment zo blij is dat hij weer onder de lat kan staan. Ik zie hem er ook van genieten."

Ten Hag verwacht 'de oude Onana' snel weer terug te zien. Donderdag keept de Kameroener in elk geval tegen AZ: in Alkmaar wordt vanaf 20.00 uur gestreden om een ticket voor de bekerfinale, waarvoor PSV zich woensdag al plaatste.