Letsch: 'Sparta wilde niet meer, geen idee waarom, het stadion was al bijna leeg'

Letsch: 'Sparta wilde niet meer, geen idee waarom, het stadion was al bijna leeg'

04-03-2022 23:57
75

Vitesse-trainer Thomas Letsch begreep niet volledig waarom de gestaakte wedstrijd tegen Sparta niet meer uit werd gespeeld. De wedstrijd werd vlak voor tijd stilgelegd wegens wangedrag van enkele toeschouwers: de spelers van Sparta wilden vervolgens niet meer voetballen.

Het was aanvankelijk nog de bedoeling dat de wedstrijd wél uitgespeeld zou worden, weet ook Letsch. "Wat ik heb begrepen, is dat de veiligheidscoördinatoren van beide teams het erover eens waren dat er doorgespeeld moest worden, maar dat het plotseling allemaal anders liep. Ik hoorde dat Sparta niet meer wilde spelen. Geen idee waarom, want het stadion was al bijna leeg. Maar dit is geen excuus: dit mag nooit gebeuren. Ook als iemand het veld op rent en iedereen het maar laat gaan: dat kan gewoon niet", laat hij weten aan ESPN.

Voor Vitesse is het niet de eerste keer dit seizoen dat een wedstrijd wordt ontregeld door toeschouwers die zich misdragen: in beide wedstrijden tegen FC Utrecht ging het uitpubliek over de schreef en ook de wedstrijd tegen FC Groningen lag enige tijd stil, wegens wangedrag van enkele Groningse fans. "Dit leek in grote lijnen wel op wat er in Utrecht en Groningen is gebeurd. Maar toen moesten we uiteindelijk wel verder spelen."

Aanvoerder Danilho Doekhi kan de houding van Sparta echter wel begrijpen. "We hebben het in Groningen meegemaakt, beetje zelfde soort geval: toen is de wedstrijd uitgespeeld, dus we dachten dat dit nu ook zo zou zijn. Maar Sparta wilde niet verder spelen. Of ik daar respect voor heb? Ik snap beide kanten wel. Je kunt de wedstrijd uitspelen, het stadion is al bijna leeg, nog vijf minuten te spelen. Maar aan de andere kant, als zij zich niet veilig voelen, is het hun goed recht om dat te beslissen", klinkt het.