Sleegers uitgescholden: 'Als ik ze in stad nuchter tegenkom, groeten ze me gewoon'

Sleegers uitgescholden: 'Als ik ze in stad nuchter tegenkom, groeten ze me gewoon'

05-03-2022 08:41
23

Joey Sleegers werd vrijdagavond de held van FC Eindhoven, door uitgerekend in de derby tegen Helmond Sport de winnende 1-2 te maken. De Eindhoven-speler, geboren in Helmond, liep vervolgens met zijn handen achter zijn oren langs de harde kern van Helmond.

Het leverde Sleegers en zijn ploeggenoten een flinke bierdouche op. De matchwinner kan er na de wedstrijd wel om lachen. "Ik werd de hele wedstrijd uitgefloten en uitgescholden. Ik kon toch wel een lange neus trekken?", zo vertelt hij in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

De Helmond-fans maakten Sleegers uit voor 'NSB'er', aangezien hij in het shirt van de rivaal speelt. "Het hoort er natuurlijk wel een beetje bij, bovendien bewijs ik hier dat al dat geschreeuw helemaal niets met mij doet. Vandaar dat ik mijn hand ook achter mijn oor deed. Dat ze mogen blijven roepen", aldus Sleegers. "Het is haat, op zo'n moment. Haat richting FC Eindhoven, haat richting mij. Maar als ik die gasten in de stad nuchter tegenkom dan groeten ze me gewoon hoor."