'Ik heb het gevoel dat Grim de groep nog steeds kan raken, mij in ieder geval wel'

'Ik heb het gevoel dat Grim de groep nog steeds kan raken, mij in ieder geval wel'

6 maart - 07:25
24

Willem II moet beseffen dat het heel lastig wordt in de strijd tegen degradatie in de Eredivisie. Dat laat Freek Heerkens weten, na het doelpuntloze gelijkspel tegen sc Heerenveen van zaterdagavond.

"Wat we met deze wedstrijd moeten? Tja, goeie vraag... We hebben een puntje gepakt en weer eens de nul gehouden, maar dit schiet niet op", zegt Heerkens tegen het Brabants Dagblad. "We moesten drie punten pakken, want we willen zo snel mogelijk weg onderin. Dus aan een punt hebben we uiteindelijk niet zo veel."

De ervaren verdediger zag Willem II in de eerste helft 'zwaar domineren'. "Qua veldspel hebben we verbetering laten zien, daar moeten we ons aan vasthouden. Dat biedt inderdaad ook geen garanties. Maar wat moet ik daar volgens jou over zeggen? Kijk: slecht is slecht, goed is goed. Ik sta hier ook niks recht te lullen. Maar kleine succesjes - dat we sinds lange tijd weer de nul hebben gehouden, bijvoorbeeld - moet je koesteren. Hoe wrang dat ook klinkt."

Heerkens gelooft nog steeds in een goede afloop voor Willem II, dat nog drie punten meer heeft dan nummer zestien Fortuna Sittard. "Ik blijf de schouders eronder zetten zo lang het mogelijk is. We moeten onszelf ook niet de put in praten en doen alsof we stijf onderaan staan met een straatlengte achterstand op de rest. Maar we moeten wel beseffen dat het heel lastig wordt."

De positie van coach Fred Grim staat hevig onder druk, maar Heerkens wil niet over de toekomst van de trainer praten. "Ik heb het gevoel dat hij de groep nog steeds kan raken. Mij in ieder geval wel. Wij als spelersgroep, en ik als sportman, moeten eerst zelf in de spiegel kijken. Niet naar anderen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie