Update: autoriteiten melden geen doden door heftige supportersrellen in Mexico

Update: autoriteiten melden geen doden door heftige supportersrellen in Mexico

7 maart - 14:37 Laatste update: 14:33
55

Het Mexicaanse voetbal is in de nacht van zaterdag op zondag opgeschrikt door hevige rellen. Bij ongeregeldheden rond het duel tussen Queretáro en Atlas zijn volgens Mexicaanse media meerdere doden gevallen.

De wedstrijd tussen Queretáro en Atlas werd gestaakt en ook het restant van de speelronde in de Liga MX wordt niet meer gespeeld. Na ongeveer een uur spelen ging het helemaal mis. Zowel op de tribunes als buiten het stadion werd hevig gevochten. Media reppen over 'het zwaarste voetbalgerelateerde geweldsincident in Mexico ooit.'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Volgens nog onbevestigde berichten zijn er zeventien doden gevallen. De Mexicaanse politie rept in ieder geval van 22 gewonden, waarvan twee zeer ernstig. Op zeer schokkende beelden op sociale media is te zien hoe meerdere fans bewusteloos op de grond liggen, sommigen in een grote plas bloed. Ook proberen veel mensen een veilig heenkomen te zoeken, waaronder families met kinderen.

De Mexicaanse competitie is een onderzoek begonnen naar de rellen. Voorzitter Mikel Arriola stelt in een video-boodschap op Twitter dat de andere duels van dit weekeinde niet meer worden afgewerkt uit solidariteit met de slachtoffers.

Update: in tegenstelling tot wat eerder bericht werd, zijn er geen doden gevallen bij de hevige rellen tijdens de wedstrijd tussen Queretáro en Atlas. De procureur-generaal van het district Queretáro maakt maandag bekend dat dit de uitkomst van officieel onderzoek is. Wel liggen er nog negentien mensen in het ziekenhuis, maar geen van hen is in levensgevaar. Het onderzoek naar de rellen wordt nog wel vervolgd. Mogelijk is er sprake van poging tot doodslag. Veel betrokkenen zullen de komende dagen verhoord worden.