'Ik blijf geloven dat ik optie kan zijn voor Oranje, daarom koos ik voor AZ'

'Ik blijf geloven dat ik optie kan zijn voor Oranje, daarom koos ik voor AZ'

07-03-2022 08:23
42

Jordy Clasie is weer opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal, maar ook AZ-ploeggenoot Bruno Martins Indi heeft Oranje nog niet uit het hoofd gezet. Het was voor de dertigjarige verdediger één van de redenen om in Alkmaar aan de slag te gaan.

Bondscoach Louis van Gaal nam Clasie en Martins Indi in 2014 mee naar het WK in Brazilië, waar de toen nog jonge Feyenoord-spelers onder meer in actie kwamen in de troostfinale tegen Brazilië. Na hun transfers naar het buitenland raakten ze echter uit beeld. Bijna acht jaar later is het duo actief bij AZ.

"Ik blijf erin geloven dat ik een optie kan zijn voor Oranje, daarom heb ik destijds de keuze voor AZ gemaakt", zegt Martins Indi in De Telegraaf. "Om een betere voetballer te worden en in de picture te blijven. En om te genieten van het spel. Kijk: ik heb 34 interlands, ik zal mezelf nooit in Oranje proberen te praten. Persoonlijk zit ik al een tijd lekker in mijn vel en beleef mijn beste periode bij AZ. Als ik gewoon blijf doorgaan, dan kom ik hopelijk vanzelf weer in aanmerking. Dat is alleen niet aan mij."

Clasie hoopt dat de robuuste mandekker zich ook in Zeist mag melden. "Bruno is al tijden goed, hij was fantastisch tegen Feyenoord en Ajax. Laten we hopen dat hij in de toekomst ook een uitnodiging krijgt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie