PSV-opponent Kopenhagen bevestigt: schoonvader verdediger Khocholava gesneuveld

PSV-opponent Kopenhagen bevestigt: schoonvader verdediger Khocholava gesneuveld

07-03-2022 20:35 Laatste update: 20:44
48

FC Kopenhagen is vlak voor de Conference League-wedstrijd tegen PSV naar buiten gekomen met droevig nieuws. De schoonvader van de Georgische verdediger Davit Khocholava is omgekomen tijdens de oorlog in Oekraïne.

De 29-jarige Khocholava speelt sinds afgelopen zomer voor FC Kopenhagen, nadat hij jarenlang voor de Oekraïense clubs Chornomorets Odessa en Shakhtar Donetsk uitkwam. Zijn schoonvader nam deel aan de huidige oorlog, maar is om het leven gekomen, meldt FC Kopenhagen via de officiële kanalen.

De huidige nummer één van de Deense competitie steunt Khocholava en geeft de verdediger alle tijd om zijn verlies te verwerken. "Natuurlijk krijgt hij de ruimte om er te zijn voor zijn familie. Davit en zijn familie willen nu met rust gelaten worden en wij hopen dat iedereen dit respecteert", laat de club weten. "Wij distantiëren ons van deze vreselijke en ondoordachte oorlog, die ten koste van het Oekraïense volk gaat."

FC Kopenhagen spreekt niet expliciet uit of Khocholava bij beide wedstrijden tegen PSV is. Beide clubs spelen donderdag de eerste wedstrijd in Eindhoven en gaan op donderdag 17 maart op herhaling in Denemarken.