'Verdwaalde Duitser' belaagde Okoye tijdens Vitesse-Sparta: 'Weddenschap verloren'

'Verdwaalde Duitser' belaagde Okoye tijdens Vitesse-Sparta: 'Weddenschap verloren'

8 maart - 17:16
98

De veldbestormer bij de wedstrijd tussen Vitesse en Sparta Rotterdam van vorige week vrijdag was volgens de club uit Arnhem 'een verdwaalde Duitser die een weddenschap had verloren.' Vitesse gaat daarnaast verder in op de recente misdragingen van een aantal 'supporters'.

'Samen terug naar een veilig en sfeervol voetbalfeest': onder die kop gaat Vitesse op de clubwebsite in op de gebeurtenissen van de afgelopen tijd. Met als absoluut dieptepunt de gestaakte wedstrijd tegen Sparta. Maduka Okoye, de keeper van de Rotterdammers, werd lastiggevallen door een veldbestormer en kreeg niet veel later een beker bier tegen zijn hoofd gegooid. Toen vervolgens ook vuurwerk richting het doel van Sparta werd gegooid, stuurde arbiter Rob Dieperink de spelers naar binnen.

Het vervelende voor Vitesse is dat de veldbestormer van vorige week vrijdag 'een verdwaalde Duitser' was. 'Het treffen met Sparta werd overschaduwd door wangedrag van enkele individuen, die het voor de grote meerderheid verpestten. In sommige gevallen gaat het zelfs om een eenling die nog nooit in GelreDome geweest is. Denk bijvoorbeeld aan de veldbestormer van vrijdag; een verdwaalde Duitser, met een verloren weddenschap. Totaal niet wetende wat voor schade hij met zijn actie zou aanrichten', aldus Vitesse op de clubwebsite.

Vitesse deelde de afgelopen tijd al 'tientallen' stadionverboden uit, geeft het aan. Maar daar houdt het niet op. 'Ondertussen eisen de veiligheidsinstanties niet alleen harde maatregelen van de club, maar dreigen ze ook met ingrijpende sancties richting de supporters. Maar het ergste is misschien nog wel dat een aantal supporters zich niet altijd meer veilig of prettig voelt in het stadion. Gezinnen en kinderen blijven soms zelfs liever thuis. Dat kan en mag toch niet zo zijn?'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s