'We lopen allemaal weg met Antony, maar Karlsson heeft er al dertien gemaakt'

'We lopen allemaal weg met Antony, maar Karlsson heeft er al dertien gemaakt'

08-03-2022 19:00
247

Kenneth Perez is onder de indruk van de recente prestaties van Jesper Karlsson. De AZ-aanvaller zorgde er afgelopen weekend met twee treffers mede voor dat AZ met 1-3 won op bezoek bij NEC. Perez vergelijkt de statistieken van Karlsson met die van Ajax-aanvaller Antony.

Karlsson kwam dit seizoen tot nu toe tot dertien doelpunten en zeven assists. Dat zorgt voor lichtelijke verbazing bij Perez. "Hij heeft gewoon meer doelpunten en assists dan Antony", vertelt de analist aan tafel bij Voetbalpraat van ESPN. "We lopen allemaal weg met Antony, maar Karlsson heeft er al dertien gemaakt. Natuurlijk lopen we ook weg met Karlsson, maar niet in dezelfde mate als bij Antony."

Perez probeert naar een verklaring te zoeken. "Het geeft ook aan bij welke club je speelt. Het podium, Champions League... Is ook zo. Maar in de competitie heeft Antony zeven doelpunten gemaakt en Karlsson dertien", vervolgt Perez, die ook kort ingaat op de avances van Ajax aan het adres van Owen Wijndal. "Wanneer Ajax zich meldt, zal AZ er nóg beter van willen worden dan wanneer een andere club zich meldt. Ze zien Ajax als een concurrent, die willen ze niet sterker maken."