Belangrijke rol voor veelbesproken Dekker bij altijd zeer beladen Vissersderby

Belangrijke rol voor veelbesproken Dekker bij altijd zeer beladen Vissersderby

09-03-2022 08:22
41

De derby tussen Spakenburg en IJsselmeervogels is dinsdag geëindigd in een 2-2 gelijkspel. Op Sportpark De Westmaat waren alle ogen gericht op Vince Gino Dekker, die een belangrijke rol speelde.

Dekker kondigde zijn vertrek aan bij Spakenburg, om daarna bij concurrent en aartsrivaal IJsselmeervogels te tekenen. De harde kern 'HKS' was daar niet blij mee en bedreigde zowel Dekker als meerdere bestuursleden en vrijwilligers van Spakenburg. Dekker besloot zijn contract bij IJsselmeervogels in te leveren, maar daar is de club het allesbehalve mee eens. Dinsdagavond stonden ze tegenover elkaar.

Bij de altijd zeer beladen Vissersderby waren alle ogen gericht op Dekker, die van Spakenburg een spreekverbod gekregen heeft en dus niet met de pers mag praten. Het escaleerde dinsdag niet op De Westmaat. Dekker eiste een belangrijke rol op door de assist te geven op de gelijkmaker van Ravelino Junte, vlak voor rust. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 2-2 gelijkspel.

IJsselmeervogels kondigde afgelopen weekend al aan juridische stappen te willen nemen tegen Dekker, omdat het getekende contract rechtsgeldig is en niet eenzijdig opgezegd kan worden. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie