City duldt niets van Sporting en wisselt erop los in veredelde oefenwedstrijd

09-03-2022 22:50
10

Manchester City heeft op halve kracht de kwartfinales van de Champions League bereikt. Voor de ploeg van Pep Guardiola was de return tegen Sporting CP enkel een formaliteit na de eerdere 0-5 zege in Portugal. In het Etihad Stadium werd het woensdagavond 0-0.

De thuisploeg hoefde geen voetbalfestijn op de mat te leggen, terwijl de bezoekers het City geen enkel moment lastig konden maken. Na een kwart wedstrijd was Raheem Sterling voor het eerst dicht bij een treffer, maar hij faalde oog in oog met de Sporting-doelpunt na een knappe pass van Gabriel Jesus. De Engelsman miste vlak voor rust nog een grote kans: zijn lobje was niet hoog genoeg om Antonio Adán te verschalken.

Direct na rust leken The Citizens via Jesus op voorsprong te komen, maar zijn treffer werd wegens buitenspel afgekeurd door de VAR. Voor de thuisploeg kwam de kwartfinale geen moment meer in gevaar, waardoor Guardiola vrijuit kon wisselen. De 36-jarige doelman Scott Carson, die in 2005 zijn laatste Champions League-optreden maakte, werd door Guardiola in de ploeg gebracht voor Ederson.

In de slotfase liet de Spaanse trainer Luke Mbete en James McAtee debuteren in de Champions League. Gescoord werd er door beide ploegen niet meer. John Stones tekende in extremis met het hoofd bijna voor de winnende goal, maar zijn kopstoot zeilde rakelings over. Manchester City voegt zich over twee duels met Sporting naast Liverpool, Bayern München en Real Madrid bij de laatste acht.