PSG-voorzitter woest op Makkelie en Real-afgevaardigde: 'Ik ga je vermoorden'

PSG-voorzitter woest op Makkelie en Real-afgevaardigde: 'Ik ga je vermoorden'

10-03-2022 06:44 Laatste update: 10:35
166

Paris Saint-Germain-voorzitter Nasser Al-Khelaïfi heeft Danny Makkelie woensdagavond aggressief bejegend. De Nederlander had de leiding over Real Madrid-PSG (3-1) en de clubleiding van de Parijzenaren wilde na afloop verhaal halen in zijn kleedkamer.  

Makkelie zou een cruciale rol hebben gespeeld in de uitschakeling van PSG, door de gelijkmaker van Karim Benzema goed te keuren. In de Spaanse pers wordt gesproken van een 'woeste' Al-Khelaïfi, die al vloekend en intimiderend Makkelie opgezocht zou hebben. De PSG-voorzitter zou daarbij de telefoon uit de handen van Real Madrid-gedelegeerde Megía Dávila geslagen hebben. 

Dávila had naar verluidt foto's op zijn telefoon staan van het voorval, die koste wat kost verwijderd moesten worden. Al-Khelaïfi maakte de afgevaardigde van De Koninklijke duidelijk 'dat hij vermoord zou worden' wanneer hij de foto's niet zou verwijderen. 'De voorzitter en de technisch directeur vertoonden agressief gedrag en probeerden de kleedkamer van de arbiter binnen te komen', citeren AS, Marca en SPORT uit het scheidsrechtersrapport. Bronnen melden aan de Spaanse media dat een aantal PSG-spelers zich bij de voorzitter voegde, waarna de politie moest ingrijpen.

'Toen de scheidsrechter hen vroeg te vertrekken, blokkeerden ze de deur en sloeg de voorzitter opzettelijk de vlag uit de handen van een van de aanwezigen', klinkt het. De UEFA heeft inmiddels beelden in handen van het incident. Het ligt in de lijn der verwachting dat er in de komende dagen een onderzoek wordt gestart naar het gedrag van Al-Khelaïfi en de zijnen.