'Transfervrij voelde niet goed, hoop dat Cambuur flinke transfersom overhoudt'

'Transfervrij voelde niet goed, hoop dat Cambuur flinke transfersom overhoudt'

11-03-2022 17:55
29

Mees Hoedemakers is hoogstwaarschijnlijk aan zijn laatste maanden bezig bij SC Cambuur. De 24-jarige controleur vindt het tijd voor de volgende stap in zijn loopbaan, maar hij zal niet transfervrij vertrekken uit Leeuwarden.

Na de promotie verlengde Hoedemakers namelijk zijn contract bij Cambuur tot medio 2023. "Ik had ervoor kunnen kiezen om dit jaar met Cambuur in de Eredivisie te spelen en na dit seizoen transfervrij te vertrekken. Dat voelde voor mij alleen niet goed om te doen", zegt hij tegen Voetbal International. "Ik ben wel iemand die waardering wil teruggeven. Ik ben uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor mijn ontwikkeling, maar ik zou het mooi vinden als de club een flinke transfersom aan me overhoudt. Dat past bij wie ik ben."

Wedden

Meer odds

In januari zat FC Midtjylland al achter hem aan. Een mooi compliment, vindt Hoedemakers. "Het is een club die elk jaar Europees voetbal speelt, regelmatig zelfs in de Champions League. Heel gaaf, als die vervolgens bij jou uitkomen." Zeker ook omdat de Deense kampioen veel gebruik maakt van data. "Ik ben goed in het lezen van wedstrijden. Mijn intercepties liggen daardoor bijvoorbeeld vrij hoog. Tegelijkertijd ben ik ook een speler die aan de bal de oplossing altijd vooruit zoekt. Dat zijn geen dingen die je in samenvattingen terugziet, maar wél in statistieken. Dat maakt die belangstelling een heel mooie vorm van waardering."

Mogelijk keren de Denen in de zomer terug. "Ik wil graag een stap maken na dit seizoen. Na drie jaar Cambuur lijkt me het een goed moment voor een volgende uitdaging", stelt de voormalig jeugdspeler van AZ. "Ik wil doorgroeien en dat kan bij een grotere club in Nederland, of in het buitenland."

Met Cambuur neemt Hoedemakers het vrijdagavond op tegen Ajax.