Te snel naar Feyenoord: 'Achteraf wel, maar kreeg kans om bij topclub te werken'

Te snel naar Feyenoord: 'Achteraf wel, maar kreeg kans om bij topclub te werken'

12-03-2022 07:26 Laatste update: 08:05
39

Jaap Stam denkt achteraf dat hij te vroeg is ingestapt bij Feyenoord. De oefenmeester, die daarvoor actief was bij PEC Zwolle, vertrok na een teleurstellende periode in Rotterdam en werd opgevolgd door Dick Advocaat.

Na een half jaartje bij PEC vertrok Stam naar Feyenoord. Achteraf gezien denkt de trainer dat dit te snel was. "Achteraf gezien wel. Maar vergeet niet: ik kreeg de kans bij een topclub te werken, wat ik altijd wilde. Dan doe je dat. Maar ja, dan gaat het niet zoals je had gedacht. En dat is teleurstellend", vertelt Stam in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Stam besloot na een tijd bij Feyenoord om zelf op te stappen. "Als je ziet en hoort dat er een negatief sfeertje om je heen wordt gecreëerd, wordt het moeilijk iets te bouwen. Daarbij zijn afspraken anders dan dat ze waren. Je moet soms ook aan jezelf denken."

Hij werd opgevolgd door Advocaat, die meteen resultaten begon te boeken. Dat zat Stam echter totaal niet dwars. "Helemaal niet. Ik heb mijn gedachten over het spel en Dick ook. En die zijn verschillend. Al was het niet zo dat het onder mijn leiding alleen maar slecht ging. Er zaten in die vijf maanden ook veel goede duels tussen. Maar omdat je niet alles wint, wordt er al snel negatief gedacht. Vanwege personeelsproblemen verliep de hele opbouw van de selectie anders", sluit Stam af.