'Of Unnerstall beste Eredivisie-keeper is? Ik zou met geen club willen ruilen'

'Of Unnerstall beste Eredivisie-keeper is? Ik zou met geen club willen ruilen'

12-03-2022 08:07 Laatste update: 08:36
53

Lars Unnerstall staat dit seizoen onder de lat bij FC Twente. De Duitse sluitpost kwam transfervrij over van PSV, dat op zijn beurt Joël Drommel overnam voor een bedrag van ongeveer 3,5 miljoen euro. Jan Streuer, de technisch directeur van Twente, zou Unnerstall voor geen enkele Eredivisie-keeper willen ruilen.

"Het is belangrijk om een goede keeper te hebben en wij hebben een héél goede keeper", begint Streuer in een interview met De Telegraaf. "Wij werden vorig jaar benaderd door de zaakwaarnemer van Unnerstall of wij geen interesse hadden en toen hebben we meteen zaken gedaan, terwijl we nog niet zeker wisten of Drommel ook echt zou vertrekken. Daar hebben we wel een risico mee genomen, maar het is geweldig uitgepakt."

PSV-trainer Roger Schmidt hield een vertrek van Unnerstall niet tegen, omdat de Duitser niet goed genoeg mee zou kunnen voetballen. Streuer gaat hier verder op in. "Daarmee heeft hij dit seizoen welgeteld één foutje gemaakt, in de voorbereiding tegen Arminia Bielefeld. Hij weet precies wat hij wel en niet kan en neemt nooit onnodig risico. Of Unnerstall de beste keeper van de Eredivisie is? Laat ik het zo zeggen: ik zou met geen enkele Eredivisie-club van keeper willen ruilen."