Assist Eriksen, dubbeslag Toney: chagrijn bij Weghorst, opluchting bij Van de Beek

Assist Eriksen, dubbeslag Toney: chagrijn bij Weghorst, opluchting bij Van de Beek

12 March - 17:52 Laatste update: 17:59
4

Het roemruchte Everton leek zaterdagmiddag onder de degradatiestreep geduwd te worden, maar kan opgelucht ademhalen. Wout Weghorst en zijn teamgenoten van Burnley leken een punt tegen Brentford te pakken, maar moesten in de slotfase een mokerslag incasseren.

Weghorst begon bij Burnley samen met Maxwel Cornet in de spits, maar werd bij het ingaan van het laatste kwart gewisseld. Op dat moment stond het 0-0, nadat Brentford de meeste aanspraak op een treffer had gemaakt. Doelman Nick Pope bleek echter niet te passeren kreeg bovendien één keer hulp van James Tarkowski op de lijn.

Een doelpuntloos gelijkspel leek in de maak, maar The Bees braken vijf minuten voor tijd alsnog de ban. Christian Eriksen legde de bal op het hoofd van Ivan Toney, die Pope alsnog verschalkte: 1-0. Daarna ging het helemaal mis voor The Clarets. Nathan Collins maakte een overtreding op de doorgebreken Toney, kreeg een penalty tegen én een rode kaart en zag Toney vanaf de stip alsnog scoren: 2-0.

Burnley had Everton op doelsaldo naar plek achttien kunnen dirigeren, maar blijft zelf de nummer drie van onderen en moet na zes jaar Premier League-voetbal serieus op zijn tellen passen. Nummer zeventien Everton speelt zondag namelijk tegen Wolverhampton Wanderers en heeft daarna nóg een wedstrijd tegoed.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s