Vitesse onderhandelt over hoge schulden: 'Er staat 150 miljoen euro in de boeken'

Vitesse onderhandelt over hoge schulden: 'Er staat 150 miljoen euro in de boeken'

13-03-2022 15:14
115

Vitesse kampt met een schuld van 150 miljoen euro en daar zal een eventuele nieuwe eigenaar rekening mee moeten houden. Dat stelt algemeen directeur Pascal van Wijk. Er zouden zich al gegadigden hebben gemeld.

Deze week werd bekend dat Valeri Oyf, de Russische eigenaar van Vitesse, de club wil verkopen. Dat heeft alles te maken met de situatie in Oekraïne, de economische sancties die worden opgelegd aan vermogende Russen en de problemen die dat op zou kunnen leveren voor de Arnhemse club. Een nieuwe eigenaar moet echter wel weten waar hij aan begint.

Volgens Van Wijk heeft de club namelijk een hoge schuld. "Het gaat om 150 miljoen euro die in de boeken staat en daarover moet onderhandeld gaan worden", zegt hij tegen ESPN. "Oyf heeft twee voorwaardes gesteld voor het verkopen: het is belangrijk dat de continuïteit van de club gewaarborgd is en dat we invulling kunnen blijven geven aan onze sportieve ambities."

Tegenover de NOS geeft de Vitesse-directeur aan dat er al partijen zijn die zich voorzichtig hebben gemeld in GelreDome. "Er is interesse, maar verder kan ik daar niets over zeggen. Het traject loopt pas sinds vrijdag, maar ik hoor al geluiden."