Zorgen voor Everton en Van de Beek nemen toe, Chelsea wint in extremis

Zorgen voor Everton en Van de Beek nemen toe, Chelsea wint in extremis

13-03-2022 16:55
14

Chelsea is na een roerige week, waarin de financiële situatie van de club onder een vergrootglas kwam te liggen, op het allerlaatste moment aan een 1-0 zege gekomen. Elders namen de zorgen voor Everton en Donny van de Beek toe.

Chelsea – Newcastle United 1-0
Het geplaagde Chelsea slaagde er maar niet in om laagvlieger Newcastle United van zich af te schudden. The Magpies hielden, ondanks een veelvoud aan balbezit voor de Londenaren, lang stand op Stamford Bridge en hadden stiekem nog aan een zege kunnen komen. Die werd echter toch door The Blues gepakt via Kai Havertz, die in minuut 89 scoorde.

Nummer drie Chelsea, waar Hakim Ziyech in de basis stond, weet dat het niet meer aan het kampioenschap hoeft te denken. De voorsprong op nummer vier Manchester United is echter met tien punten en een wedstrijd minder gespeeld ook zeer ruim te noemen. Newcastle blijft veertiende.

Everton – Wolverhampton Wanderers 0-1
De zorgen voor Everton, manager Frank Lampard en middenvelder Donny van de Beek nemen met de week toe. Na een 0-1 nederlaag tegen Wolverhampton, door een goal van Conor Coady, staan The Toffees zeventiende en is de degradatiestreep ondertussen bereikt. Watford en Burnley staan binnen schootsafstand en kunnen Everton spoedig diep in de zorgen duiken.

Overige uitslagen
Leeds United – Norwich City 1-1
West Ham United – Aston Villa 2-0
Southampton - Watford 1-2