Eredivisie-flops: derde Ajax-bijdrage op rij en weer een blunderende scheids

Eredivisie-flops: derde Ajax-bijdrage op rij en weer een blunderende scheids

14 maart - 11:00
66

Ook na speelronde 26 is het weer tijd voor ons wekelijkse floplijstje. Net als vorige week is er een scheidsrechter die de aandacht in negatieve zin op zich vestigde en misdroeg ook een deel van het publiek zich.

Nicolás Tagliafico (Ajax)
Vorige week meldden we in deze rubriek dat de fans van Ajax klaar waren met Daley Blind en heel graag Tagliafico op zijn plek wilden zien. Die mensen kwamen tijdens de uitwedstrijd bij Cambuur van een koude kermis thuis. Vooral bij de tweede tegengoal speelde de Argentijn een discutabele rol en dus lijkt het uitgesloten dat Tagliafico zijn plek definitief verdiend heeft.

Ole Tobiasen (sc Heerenveen)
De afgelopen twee wedstrijden van sc Heerenveen eindigden in een doodsaaie 0-0. Niemand die er tevreden mee is, behalve trainer Ole Tobiasen. Hij vindt dat zijn ploeg stappen maakt, terwijl de aanhang mort over het matige spel en de ploegen onderin steeds dichterbij komen. Het moet snel beter, maar of ook Tobiasen dat beseft?

Heracles – Vitesse
Het gebeurt niet vaak dat een hele wedstrijd als 'flop' bestempeld wordt. Dat dat nu wel gebeurt, maakt duidelijk hoe slecht de wedstrijd tussen Heracles en Vitesse was. De Almelose formatie was onmachtig en de geelzwarten zagen het treffen op Erve Asito vooral als een tussendoortje. Daar kwam weinig goeds van.

Maikel van der Werff (PEC Zwolle)
Wat zal de verdediger van PEC opgelucht zijn geweest toen scheidsrechter Martin van den Kerkhof aangaf dat het bij geel bleef toen hij de bal zo voor de doorlopende Bryan Linssen wegsloeg. Bijna gaf Van der Werff weer een cadeautje aan Feyenoord, aangezien hij eerder al drie keer balverlies leed op eigen helft en een zeer onzekere factor was.

Sander van der Eijk
Bij NEC zijn ze al een tijdje niet zo blij met de KNVB. De afgelopen weken vielen meerdere rare scheidsrechters- en VAR-beslissingen in Nijmeegs nadeel uit en in de uitwedstrijd bij Groningen was het ook weer raak. Natuurlijk was het dom dat Souffian El Karouani zich liet provoceren, maar was dat kleine duwtje met het hoofd nou echt genoeg voor een rode kaart? De arbiter stak na afloop de hand in eigen boezem, maar daar heeft NEC niks aan.

Freek Heerkens (Willem II)
Ook onder interim-trainer Danny Landzaat kan Willem II geen potten breken. Tegen Fortuna Sittard werd er met 1-0 verloren en was er opnieuw geen enkel lichtpuntje te bespeuren. Heerkens liet na afloop optekenen dat de supporters van de Tricolores 'weinig meer hebben om zich aan vast te houden'. Nou, dat belooft niet veel goeds…

Gyan de Regt (Vitesse)
Was het de fout van trainer Thomas Letsch, die zijn pupil te vroeg voor de leeuwen gooide, of speelde Gyan de Regt gewoon ontzettend zwak? Het talent van Vitesse werd al in de eerste helft gewisseld door zijn trainer en dat had niets te maken met een blessure. Dat zijn de harde wetten van het profvoetbal die De Regt nu heeft geleerd.

Jörgen Strand Larsen (FC Groningen)
Een speler die scoort, staat normaal gesproken niet in het floplijstje. Toch mag Strand Larsen na afgelopen zaterdag wel eens bij zichzelf te rade gaan. Hij 'naaide' op bijzonder onsportieve wijze zijn directe tegenstander een rode kaart aan en kwam zelf bij die situatie heel goed weg met geel. Desondanks bleef de spits zeuren, zuigen en mekkeren en verdiende hij zeker niet de sportiviteitsprijs.

De fans van PEC Zwolle
Hoe kunnen supporters nog steeds denken dat het leuk, stoer of interessant is om vuurwerk op het veld te gooien? Tijdens PEC tegen Feyenoord was het weer zover en het moet voor eens en voor altijd duidelijk zijn: dit soort kansloze idioten willen we er niet bij, zouden nooit meer een voetbalstadion in mogen en hebben dringend een hoop extra hersencellen nodig.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie