Huntelaar keert verrassend terug bij Ajax: Ik vind het een heel goede zaak

Huntelaar keert verrassend terug bij Ajax: "Ik vind het een heel goede zaak"

14-03-2022 07:00
22

Ajax verraste zondag met de terugkeer van Klaas-Jan Huntelaar, kreeg ook Rafael van der Vaart mee. De oud-international ziet de hernieuwde samenwerking wel een succes worden.

Huntelaar gaat trainer Erik ten Hag en technisch manager Gerry Hamstra ondersteunen bij het technische beleid. Hij tekent in Amsterdam een contract tot de zomer van 2024. Van der Vaart, die Huntelaar meemaakte bij Real Madrid en het Nederlands elftal, vindt het mooi nieuws.

"Ik vind het een heel goede zaak", zegt de oud-Ajacied bij Studio Voetbal. "Ik ken Klaas, zijn grootste kwaliteit is dat hij schijt aan alles heeft. Dat heb je nodig in die baan. Rechtdoorzee en geen gevoel hebben, zo is hij wel. Het is hem gegund, het is goed dat hij opgeleid gaat worden. Misschien wordt het wel een grote in deze rol."

"Hij heeft een fantastische carrière gehad en in grote competities gespeeld", vult voormalig ploeggenoot Ibrahim Afellay aan. "Hij heeft een bepaald netwerk opgebouwd. Hij heeft geen ervaring, maar kan voor nu meelopen. Dat is echt goed voor hem."