Perez ziet 'gigantische vormdip' bij Ajax: 'Als hij speelt: onzekerheid troef'

Perez ziet 'gigantische vormdip' bij Ajax: 'Als hij speelt: onzekerheid troef'

14 maart - 09:25
89

De bank van Ajax is helemaal niet zo sterk als de uitspraken van trainer Erik ten Hag doen vermoeden. Die conclusie trekt Kenneth Perez na de Amsterdamse ontsnapping tegen SC Cambuur (2-3).

De reserves van Ajax zijn niet goed genoeg om de basisspelers één-op-één te vervangen, constateert Perez. "Je hoort vaak dat Ajax kwaliteiten van hier tot Tokio op de bank heeft zitten, maar dat is misschien niet helemaal waar", aldus de ESPN-analist bij Dit Was Het Weekend.

"Andre Onana zet het waarschijnlijk minder goed neer dan Remko Pasveer en Devyne Rensch zit in een gigantische vormdip. Als hij moet spelen is het onzekerheid troef. Hij speelt heel matig. Nicolás Tagliafico kreeg een kans in de basis, maar dat pakte ook niet heel lekker uit (de Argentijn leidde de 2-2 van Cambuur in met een fout, red.)."

Ook Perr Schuurs kan Perez niet bekoren. "Schuurs hebben we gezien, hij was zeer onzeker. Maar die jongens spelen ook weinig", nuanceert hij meteen. "Het is ook veel gevraagd als je vier of vijf weken niet hebt gespeeld en in het elftal moet komen en mee moet gaan in het niveau."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie