Ook FC Emmen walst over Volendam heen en pakt koppositie én derde periode

Ook FC Emmen walst over Volendam heen en pakt koppositie én derde periode

14-03-2022 21:55
105

Een wisseling van de wacht in de Keuken Kampioen Divisie: FC Volendam stond al sinds begin oktober bovenaan, maar FC Emmen heeft nu de beste papieren in de strijd om de titel. De kraker aan De Oude Meerdijk werd een prooi voor de ploeg van Dick Lukkien, die bovendien de lachende derde is in de strijd om de derde periode.

FC Emmen-FC Volendam 4-1
Volendam had vrijdag thuis al een pak slaag van Excelsior gekregen en ook FC Emmen walste over de koploper heen. Waar Excelsior een half uurtje nodig had om uit te lopen naar 0-4, bereikte ook Emmen die score nog voor rust. Rui Mendes opende na knap wegdraaien het bal, daarna deden Reda Kharchouch, Miguel Araujo en nogmaals Kharchouch de ploeg van Wim Jonk nóg meer pijn. Dat de koppositie na een half jaar een nieuwe eigenaar zou krijgen, stond toen al vast. Verder dan de fraaie 4-1 van Daryl van Mieghem kwam Volendam echter niet.

FC Eindhoven-ADO Den Haag 1-1
Ook de – door storm Eunice vertraagde – derde periode is een prooi geworden voor FC Emmen. FC Eindhoven had na acht gewonnen wedstrijden op rij de beste papieren, maar liet – na acht overwinningen op rij – op het moment suprême punten liggen tegen ADO Den Haag. Nadat Sem Steijn op aangeven van Thomas Verheydt de 0-1 binnen tikte, ontstond er een stormloop aan de Aalsterweg. Joey Sleegers kopte in de slotfase nog wel de gelijkmaker binnen, maar meer zat er niet in voor de Brabanders, die nu op zes punten van kersvers nummer twee FC Volendam staan.

Overige uitslagen
FC Den Bosch-Jong PSV 3-2
Helmond Sport - VVV-Venlo 0-3
MVV-Jong AZ 2-3
Roda JC-De Graafschap 2-0
FC Dordrecht-TOP Oss 1-0
Telstar-NAC Breda 1-4