Ajax-talent over stap naar het eerste elftal: Nog niet goed genoeg

Ajax-talent over stap naar het eerste elftal: "Nog niet goed genoeg"

15-03-2022 08:09
15

Charlie Setford hoopt op termijn de stap naar het eerste elftal van Ajax te maken. De jonge doelman erkent in gesprek met de BBC dat hij er nog niet klaar voor is en wil zich de komende periode verder ontwikkelen. Setford (17) speelt zijn wedstrijden bij Jong Ajax.

Bij Jong Ajax, de kraamkamer van Ajax, krijgt Setford de kans op ontwikkeling en om wedstrijden te spelen die ertoe doen. "De Keuken Kampioen Divisie is als speler van Ajax geweldig als je zeventien, achttien of negentien bent", zegt hij tegen de BBC. "Je speelt tegen mannen bij grote clubs. Er is veel druk. Het is van hoog niveau. Het gaat ook om geld. Je speelt tegen mensen die vechten voor hun geld, die al kinderen hebben."

"In Engeland is er niets wat lijkt op Jong Ajax. De O23-competitie is geen echte competitie in de zin dat je alleen speelt tegen mensen van je eigen leeftijd. Het is een grote stap van dat naar de Premier League. Bij Jong Ajax speel je in een competitie waar drie punten belangrijk zijn en waar je het je niet kunt veroorloven om slordige fouten te maken of af te haken omdat je daarvoor gestraft wordt", zegt Setford.

Setford traint mee met het eerste elftal van Ajax en erkent dat de verschillen met Jong Ajax groot zijn. "Bij Jong Ajax is er meer intensiteit omdat de spelers meer risico's kunnen nemen dan het eerste elftal kan. Maar het eerste elftal schiet met veel meer kracht en veel meer nauwkeurigheid. Het is een hoger niveau, weer een stap verder, Champions League-niveau."

"Het is moeilijk om keeper te zijn en die schoten te redden. Je moet alert zijn, je moet scherp zijn. Je kunt niet verslappen. Dan realiseer je je dat er nog een stap boven zit en dat je nog niet goed genoeg bent om de doelman van het eerste elftal te zijn."