Gijp verbijsterd door Champions League-ambitie van 'Dordrecht-speler' Götze

Gijp verbijsterd door Champions League-ambitie van 'Dordrecht-speler' Götze

15-03-2022 11:34
109

Mario Götze zinspeelde deze week in een interview met Sports Illustrated op een vertrek uit Eindhoven. De ambitie van de PSV'er om terug te keren in de Europese top zorgt voor stomme verbazing bij René van der Gijp.

Götze zei nog graag de Champions League te willen winnen en flirtte met een transfer naar Italië en Spanje. Ook sloot hij Duitsland en Engeland niet uit. Een langer verblijf bij PSV lijkt op losse schroeven te staan, nu Roger Schmidt aan het einde van het seizoen vertrekt. "De trainer is de belangrijkste persoon die er voor mij in het voetbal is", liet hij optekenen.

Wedden

Meer odds

"Ik heb het hele weekend onzinnige dingen gelezen, maar dat trekt zich gewoon door", reageert Van der Gijp bij Vandaag Inside. "Die Götze... Ik denk: die kiest voor PSV, omdat hij zelf weet dat hij nog maar zeventig procent is. En dan kun je in de Nederlandse competitie nog af en toe staande houden. RKC-thuis, Willem II-thuis, NEC-thuis. Maar nu lees ik dat hij de Champions League wil winnen? De kans is nog groter dat ik de Staatsloterij win!"

Johan Derksen is het daarmee eens. "Ja, onbegrijpelijk. Hij heeft heel veel krediet bij zijn Duitse trainer (Roger Schmidt, red.), maar hij scoort regelmatig een onvoldoende." Gijp stelt dat Götze 'eigenlijk niks toevoegt' bij PSV. "Als het Götze niet zou zijn, zou je zeggen, hij gaat naar FC Dordrecht." De 29-jarige Duitser ligt nog twee jaar vast in Eindhoven.