Ajax behoudt talent ondanks interesse van topclubs: 'Voel me hier op m'n best'

Ajax behoudt talent ondanks interesse van topclubs: 'Voel me hier op m'n best'

15-03-2022 14:17 Laatste update: 15:32
27

Ajax heeft talent Jorrel Hato (foto links) tot medio 2025 aan zich weten te binden. Naar verluidt stond de zestienjarige verdediger in de belangstelling van verschillende buitenlandse topclubs, maar Hato kiest voor een langer verblijf in Amsterdam.

Hato is een linksbenige centrale verdediger, die dit seizoen zijn wedstrijden in Ajax O17 speelt. Gerry Hamstra, die nu de technische touwtjes in handen heeft bij Ajax, moest flink aan de bak om de verbintenis van de geboren Rotterdammer te verlengen. De Telegraaf weet dat topclubs uit de Bundesliga, Premier League en Serie A ook een oogje hadden op Hato. De jeugdspeler kiest echter voor Ajax.

In gesprek met de clubkanalen van de Amsterdammers reageert Hato op het ondertekenen van zijn eerste profcontract. "Ik heb niet heel goed geslapen, omdat ik alleen maar aan deze dag dacht", legt de voormalig jeugdspeler van Sparta Rotterdam uit. "Ik vond het in het begin wel spannend, maar daarna voelde ik me op mijn gemak. Wat mijn doel is voor de komende drie jaar? In Ajax 1 spelen."

Tegenover De Telegraaf vertelt Hato ook over de interesse vanuit het buitenland. "Er was best wel wat interesse van mooie buitenlandse clubs, dus daar heb ik wel over nagedacht, maar niet getwijfeld. Eigenlijk wist ik direct dat ik voor Ajax zou kiezen. Hier voel ik me op mijn best. Er is ook geen reden om weg te gaan, want het gaat goed."